육식의 반란 -마블링의 음모
Revolution of Carnivorism: Marbling Conspiracy

한국201352min컬러다큐멘터리전체관람가

Synopsis

소를 생각하면 초원을 누비며 생활하는 모습을 그리게 된다. 그러나 이제는 곡물을 먹으며 사육장에서 키워지고 있다. 왜 이렇게 되었을까? 이 다큐는 맛있고 좋은 고기는 마블링에 달려 있다고 생각하게 만들고 그렇게 생각하는 소비자들의 문제를 들여다 본다. 누가 마블링의 음모를 전파하는 것일까? 공장식 사육의 결과물인 마블링. 과연 건강한 사육방식이고 좋은 고기라 할수 있을지에 대한 의문을 던진다. 미국의 소고기 등급제가 우리나라로 들어오면서 마블링이 소고기 품질의 유일한 기준으로 자리잡고 있다. 우리나라의 등급제가 외국의 등급제와 어떻게 다른지를 살펴본다. 건강한 지구와 우리를 위해...

You would imagine cows happily graze in the field. But they are now raised in factory farms eating grains. How did it happen? This documentary looks into the idea of marbling. Who is forcing us to think marbling makes good meat and why do the customers believe it? Marbling is an outcome of factory farming. Is it then a healthy way of rearing animals? And does it really produce good meat? Ever since the American beef grading system is introduced, marbling has become a single criterion that decides beef quality. Let's see how Korea can do differently. For healthy Earth and healthy us.
Director
유룡 Ryong Yu

 

 

Schedule
8월 11일(목)
14:20
비프힐 지하 1층 인디플러스
Cinema
Photo

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